Conn3ct: 2 media, 1 verhaal.
7/10/2016 - 18/12/2016
Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw en Koninklijke Bibliotheek van Nederland

Ontwerp en realisatie internationaal reizende expo Conn3ct: 2 media, 1 verhaal.

Dat sociale media een impact hebben op het dagelijkse leven hoeft geen betoog. Maar ook in de eerste helft van de zestiende eeuw, kende de media een dergelijke (r)evolutie, met de komst van het gedrukte boek. De tentoonstelling zoomt in op de gelijkenissen tussen de impact van beide massamedia. De scenografie zet in op de dialoog tussen het oude zestiende eeuwse gedrukte boek en de hedendaagse digitale wereld. Transparante en lichte materialen en een strakke grafiek in het historisch kader van de Paulinerkirche in Göttingen en een prikkelende mix van analoge en digitale toepassingen plaatsen oud en nieuw tegenover elkaar.
Met een combinatie van HR beelden, HD filmpjes en de fysieke objecten creëren we een maximale synergie tussen de books en bytes.

Van 7 oktober tot 18 december 2016 staat Conn3ct in de Paulinerkriche in Göttingen (Duitsland) naar aanleiding van het Vlaams-Nederlandse Gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse. In 2017 reist de tentoonstelling door naar Den Haag, Antwerpen en Hasselt.

conn3ct.media