Conn3ct Meermanno Den Haag
24/02/2017 - 21/05/2017
Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw en Koninklijke Bibliotheek van Nederland
Ontwerp en realisatie internationaal reizende expo Conn3ct: 2 media, 1 verhaal.

De interactieve tentoonstelling over de impact van de zestiende-eeuwse drukpers en sociale media reisde via de Paulinkirche in Göttingen  naar Nederland. Van 24 februari tot 21 mei 2017 staat de expo in Museum Meermanno|Huis van het boek in Den Haag.


Sociale media zijn volwassen geworden en niet meer weg te denken uit ons leven. Ze zijn de hele dag bij ons op smartphone of tablet, waardoor we in voortdurend contact staan met anderen. Met mensen die we in het echt kennen of alleen online. Een revolutie in mediagebruik en in communicatie. Vijfhonderd jaar geleden werd een toen nieuw medium volwassen: het gedrukte boek. Voor het eerst konden geleerden, politici en andere geletterde burgers in hoog tempo hun ideeën verspreiden, veel sneller dan in brieven of handgeschreven boeken. En deze ideeën bereikten in kortere tijd veel meer mensen.

Conn3ct laat bezoekers spelenderwijs ontdekken wat Erasmus en Twitteraars met elkaar gemeen hebben. Er liggen 67 vroeg-zestiende-eeuwse boeken en er zijn interactieve installaties die samen in negen thema’s de overeenkomsten tussen de beide media laten zien. De tentoonstelling is zelf een sociaal medium. De bezoekers loggen in op de tentoonstelling en delen hun meningen en voorkeuren met elkaar.

conn3ct.media

foto's © Meermanno Museum