Over ons

Exponanza is een idee- en vormgevingsstudio gespecialiseerd in tentoonstellingen, belevingscentra en museale vormgeving. Laagdrempelige informatieoverdracht en betekenis- en belevenisvolle ervaringen zijn ons handelsmerk. Daarnaast pleiten we steevast voor functionele vormgeving, passend binnen het inhoudelijk kader.

Een tentoonstelling is voor ons geen eenrichtingsverkeer van informatie en data. Het is een multisensoriƫle ervaring van geven en nemen. We bieden oplossingen op basis van een doorgedreven kritische bevraging. Inventieve en creatieve invalshoeken dragen hier zowel vormelijk als inhoudelijk toe bij. We streven ernaar om telkens weer het evenwicht te bewaren om de vaak zeer diverse doelgroepen te boeien en te enthousiasmeren.

Een museum, een tentoonstelling, een belevingscentrum, een interactieve route, you name it... naast een informerende functie moeten er ook altijd belangrijke recreatieve en attractieve functies worden vervuld. Een informatieoverdracht die onderhoudend is en vooral ook ambiance uitstraalt, dat is onze betrachting.

We beschikken over een compact team van ervaringsdeskundigen en professionals.

Voor specifieke expertise kunnen we beroep doen op een solide groep van freelance medewerkers.

Exponanza blijft altijd eindverantwoordelijke en staat garant voor de kwaliteit, het budget en de deadlines.

Groeten

Ward, Britt, Femke, Astrid en Annelore