News

LR_ROA_persfoto_Copyright_RoosDenys.jpg
24/04/2024

Een ROA voor het stadsmuseum van Lokeren

In Lokeren werd de voorbije weken één bepaald onderwerp druk besproken: de haas die sinds kort onderste boven aan het dak van het stadsmuseum hangt. Het is een werk van de hand van de Belgische, internationaal gekende, streetartkunstenaar ROA. De muurschildering verwijst naar de rijke industriële geschiedenis van de stad en de vele Lokerse haarsnijderijen. In deze fabrieken werd het vel van gestroopte hazen en konijnen verwerkt tot vilt. Van dat vilt werden in die tijd de chiqueste hoeden gemaakt. Het werk kadert in de vernieuwing van het stadsmuseum, waarvoor Exponanza de scenografie ontwierp en de productie opvolgt. Het volledig vernieuwde museum is te bezoeken vanaf 9 juni.

Read more
BAROK_Kerk.jpg
06/04/2023

Het startschot van het stadsfestival Barokke Influencers

Op 22 april gaat in Antwerpen het stadsfestival Barokke Influencers van start. Op verschillende plekken in de stad belichten expo’s, lezingen en concerten de centrale rol van de jezuïeten in het kosmopolitische Antwerpen van de 17de eeuw. De hoofdtentoonstelling 'De Jezuïeten, Rubens en de kunst van het overtuigen' loopt op drie historische locaties: de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Erfgoedbibliotheek, en het Snijders & Rockoxhuis. Exponanza is scenograaf van de tentoonstelling in de kerk, en stippelde samen met Rudi Mannaerts en Matthijs de Ridder een Barokke stadswandeling uit.

Read more
93EE3C69_0B4A_43DF_86ED_7FEBAEB0D759_1_105_c.jpeg
31/08/2022

Batterij Aachen wint de Europa Nostra Award 2022

Met veel bombarie en trompetgeschal delen we u mee dat Batterij Aachen op Atlantikwall Raversyde de prestigieuze European Heritage Award / Europa Nostra Award 2022 heeft gewonnen. Exponanza maakt samen met aNNo architecten deel uit van het trotse ontwerpteam.

Read more