Barokke Influencers. Zoek-Stadion
24/06/2023 - 3/12/2023
UCSIA

Ontwerp en realisatie van Zoek-Stadion in het Havenhuis in Antwerpen, in het kader van het Stadsfestival 'Barokke Influencers'

Tijdens het Antwerpse stadsfestival Barokke Influencers krijgt het hedendaagse kunstproject Zoek-Stadion vijf maanden lang onderdak in het Havenhuis. Centraal staat de dialoog tussen kunst en het bredere maatschappelijke debat. In de 17e eeuw werd die dialoog belichaamd door de barok, maar op welke manier gebeurt het vandaag?

Verschillende kunstenaarscollectieven waaronder FAAR, Extra Curriculum, Antwerpen Reactief, ARTwork en Muce vullen het Zoek-Stadion afwisselend in met experiment en onderzoek. Het werk van Nadia Naveau krijgt een centrale plek in het laboratorium, werk dat vormelijk nauw aansluit bij de barok en symbool staat voor de verstrengeling van traditie en vernieuwing.

Exponanza ontwierp een flexibele, dynamische en experimentele installatie voor het Zoek-Stadion, die respectvol wegblijft van de kenmerkende vormen van Zaha Hadid, maar de majestueuze benedenzaal van het Havenhuis toch alle eer aan doet. Je kan het Zoek-Stadion bezoeken tot 3 december 2023.

barokkeinfluencers.be

Foto's © Jonah Samyn