Circular Materials Center
6/10/2020
POM West-Vlaanderen
Scenografisch ontwerp van het Circular Materials Center in Kortrijk

Exponanza richtte in opdracht van de POM West-Vlaanderen, het provinciaal agentschap voor ondernemers, de lobby en de workshopruimte van het Circular Materials Center in. Het Circular Materials Center in Kortrijk is dé nieuwe West-Vlaamse hub rond circulaire en innovatieve materialen in de textiel- en kunststoffensector.


Voor de inrichting van het Circular Materials Center zochten we tot op grondstofniveau uit met welke lokale partners kon worden samengewerkt. Het meubilair in de grote lobby is vervaardigd uit plaatmateriaal van gerecycleerd huishoudelijk kunststofafval. De flexibele, akoestische wanden bestaan uit gerecycleerd PET, de gordijnen werden lokaal geweven. Een deel van de ontvangstruimte is ingericht als wisselende vitrine voor innovatieve producten. De best practices van kleine start-ups, grote multinationals en individuele innovatieve ideeën komen samen op deze inspirerende wall-of-fame.

Ook voor de creatieve belevingsruimte, het Activity Center Of Circular Materials, hebben we het materiaalgebruik consequent aangehouden. In het Activity Center maken jongeren aan de hand van interactieve workshops kennis met de wondere wereld van nieuwe materialen.

circularmaterialscenter.be


Foto's © Jonah Samyn