KOERS. Museum van de Wielersport
8/09/2018
Stad Roeselare

Scenografisch en museaal ontwerp van het museum, huisstijl en grafiek van KOERS. Museum van de wielersport in Roeselare.
Concept en ontwerp van familiepakket het Roadbook.

KOERS is... van iedereen! Het Nationaal Wielermuseum in Roeselare is na vier jaar renovatie opnieuw open. Het museum heet voortaan KOERS - kort en krachtig! De inrichting is gloednieuw. Exponanza stippelde het scenografische verhaal uit in dit historische pand met vier bouwlagen. De nieuwe inkom/shop/toeristisch onthaal zet meteen de toon. Het is hier al KOERS wat de klok slaat! Wat volgt is een rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Het Museum van de Wielersport biedt antwoord op de vraag wat is KOERS? KOERS is cultuur, KOERS is commerce, KOERS is kermis… KOERS is bovenal heel kleurrijk, getuige de veertig meter lange expowand waarop de collectie op basis van kleur gerangschikt wordt. KOERS is veel meer geworden dan een museum. Het is het nieuwe kennis- en belevingscentrum van de wielersport, en dé nieuwe hotspot van Roeselare.

Bezoek KOERS met het hele gezin. Exponanza ontwierp samen met het museum het Roadbook. Het Roadbook bevat 15 wieleretappes of belevingsopdrachten om samen te doen. Families gaan samen op ontdekkingstocht door het museum, spelen de KOERS-bingo, testen hun kennis van het wieleralfabet, verzinnen hun eigen wielerbijnaam. Bij het Roadbook krijg je o.m. ook een potlood met de regenboogkleuren, en een originele fotokaart uit de KOERS-collectie. Mogelijk het begin van jouw wielerverzameling?

KOERS was genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2020 (EMYA)!

koersmuseum.be

Foto's © Jonah Samyn